Educatie en beleving

FindX School of Archaeology

FindX School of Archaeology geeft de mogelijkheid u, professioneel of hobbymatig beoefenaar of geïnteresseerde in erfgoed, op een voldoende niveau van kennis te brengen waartoe de wettelijke kaders deze stellen of waar u zelf uw grenzen legt. Voor deelname aan archeologische onderzoeken is vaak aantoonbare kennis en ervaring vereist bij het uitvoeren van metaaldetectieonderzoek of het uitvoeren van machinaal grondverzet. Middels opleidingen van FindX kunt u certificaten behalen waarmee de werknemers van uw bedrijf aantoonbaar het vereiste kennisniveau bezitten.

 

FindXcursies

Voor een breed publiek biedt FindX gespecialiseerde belevingsmomenten aan.

Een reeks wandel-, fiets, of motor- en autotochten uit het aanbod van FndX vormen een instap om nader kennis te maken met het landschap en het aanwezige erfgoed. Dit kan in groepsverband of op individuele basis.

 Reizen en expedities vormen een diepere beleving van bepaalde gebieden en focussen op tijdsdiepte en locatie.  Meewerken aan onderzoek op enkele vooraf bepaalde locaties vormen de meest uitgebreide variant aan erfgoedbeleving. Deelname aan actueel onderzoek wordt aangeboden voor speciale doelgroepen en vormt daarnaast onderdeel van het door FindX aangeboden educatie programma.