Specialistisch onderzoek

Deze pijler is hoofdzakelijk gericht op het onderzoek naar het allerkleinste. Microscopisch kleine delen en zelfs sporenelementen worden onderzocht. De resultaten hiervan vertellen vaak meer dan alle scherven bij elkaar. De grondmonsters kunnen het hele verhaal van de nederzetting vertellen. Mits goed verzameld.

FindX kan uw grondmonsters onderwerpen aan alle soorten analyses. Tevens kunnen wij uw overige vondstmateriaal verwerken en determineren.

Alle analyses worden uitgevoerd door zeer ervaren onderzoekers in gerenommeerde laboratoria. Verwerking en determinatie van uw vondstmateriaal kunnen wij in eigen beheer uitvoeren of bij u op locatie. Vanzelfsprekend biedt FindX u alle handelingen aan tegen een uiterst gunstig tarief.

Bij archeologische onderzoeken wordt het nemen van grondmonsters en het bergen van vondstmateriaal verplicht gesteld. Een bemonsteringsstrategie ontbreekt in nagenoeg alle onderzoeken. Onkundige bemonstering zorgt voor informatieverlies, geld- en tijdverspilling en het genereren van reeds bekende informatie.

Efficiënt bemonsteren en het opzetten van een efficiënte vraagstelling is een kunst. FindX kan voor u bemonsteringsstrategieën opstellen zodat uw monsters wél nieuwe informatie genereren. Door samen met u de strategie ten uitvoer te brengen kunnen wij er voor zorgen dat u gerichte monsters neemt en niet de helft van de monsters direct na het veldwerk reeds weg hoeft te gooien.